Agenda

Agenda | Protestantse Kerk Nederland

  1. Onder leiding van ds. Birke Rapp gaan we onderzoeken wat de rabbijnen ons te zeggen hebben over de hoofdstukken 18 en 19 van Genesis: Abraham die bezoek krijgt van drie mannen en de zonde van Sodom. De ochtend wordt afgesloten met een workshop ‘Jiddisch zingen’ door zangeres en vocal coach Lucette van den Berg. Na de lunch zal Esther van Eenennaam ons meenemen in het gedachtegoed van een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw: Abraham Joshua Heschel. Zij doet dit aan de hand van teksten uit het boek ‘God in Search of Man’ (God zoekt de mens).

  2. Is er leven na de dood? Die vraag stellen mensen zich al eeuwenlang. Waar komt het denken over leven na de dood vandaan? Welke verwachtingen hebben we over dit leven na de dood? Wat zegt de Bijbel er eigenlijk over? Of is denken over een hiernamaals vooral iets psychologisch, is het ons verlangen naar onsterfelijkheid? In dit symposium laten we verschillende bronnen van denken spreken over leven na de dood. De vraag die daarbij als een rode draad door de middag speelt, is: Wat betekent nadenken over 'leven na de dood' voor de invulling van het leven vóór de dood? Wat maakt het leven anders als de ziel kan voortleven? Hoe kunnen de bijbelse traditie en nieuwe denkwijzen over 'leven na de dood' behulpzaam zijn, bijvoorbeeld in het kiezen van woorden of metaforen, in gesprekken met stervenden of rouwenden?

  3. Bent u op zoek naar manieren om uw gemeente nog beter te verbinden in dit digitale tijdperk? Sluit u dan aan bij onze maandelijkse demonstratie van Donkey Mobile, de baanbrekende kerkapp die al vele kerken heeft geholpen om meer betrokken te zijn. In deze interactieve sessie laten we zien hoe onze app het gemeenteleven verrijkt maar geven ook praktische voorbeelden van gebruik en tips. Een mooie gelegenheid om te zien hoe we kerken nou precies helpen! Ps. als bonus hebben we een introductie van Donkey Touch de manier om het digitale geven aan de fysieke kerkdienst te koppelen!
  4. Tijdens deze ontmoetingen krijg je een inkijkje bij een kliederkerk bij jou in de regio, ontmoet je kliederkerkers uit jouw regio en doe je inspiratie op om jouw kliederkerk verder te laten groeien.