Agenda

Agenda | Protestantse Kerk Nederland

  1. U leest het goed: niet ‘Night of the Proms’ maar ‘Night of the Psalms’, maar beslist even gevarieerd en meeslepend. Een avond lang je laten meevoeren door levensliederen die de tijden hebben doorstaan. Je onderdompelen in gezongen gedichten die mensen inspireren, troosten en bemoedigen. Liederen vol emotie en passie die te denken geven. Diepe angst en intense vreugde op muziek gezet. In iedere tijd klinken ze anders. In de Grote kerk van Elst laten we ze op zaterdag 24 februari volop klinken. Psalmen, het zijn levensliederen die mensen raken, het zijn de spiegels van de ziel en vertolken een rijkdom aan gevoelens, ervaringen en gedachten. Vanouds zijn psalmen vooral religieuze liederen, maar ook moderne levensliederen kunnen als psalmen worden gezien. Zo behoort ‘Bloed, zweet en tranen’ van volkszanger André Hazes ondertussen tot de canon van de Psalmen. 

  2. 4 avonden met webinar; data: 29 februari, 7 maart, 14 maart en 21 maart. Tijd: 19.30 – 20.30 Avond 1 Donderdag 29 februari: De rol van de Protestantse kerk en slavernij Spreker: Martijn Stoutjesdijk (Onderzoeker kerk en Slavernij PThU) Reflectie: Danielle Dokman (online) (Dominee Lutherse kerk in Suriname) Avond 2 Donderdag 7 maart: De rol van de kerk en slavernij op Curacao Spreker: Rose Mary Allen (online) (Hoogleraar University of Curacao) Reflectie: Geert van Dartel (voorzitter Raad van Kerken) Avond 3 Donderdag 14 maart: De rol van de kerk en slavernij Nederlands Indië Spreker: Thandi Soko – de Jong (Promovendus Theologie) Reflectie: René de Reuver (Scriba PKN) Avond 4 Donderdag 21 maart: Kerk en de doorwerking van het Slavernijverleden Spreker: Bente de Leede (PhD candidate Universiteit Leiden) Reflectie: Verry Patty (Theoloog en dominee Molukse kerk)

  3. Georganiseerd door de Classicale Werkgroep Kerk en Israël van de classis Noord-Brabant, Limburg en de Réunion Wallonne, in samenwerking met de Antwerpse Contactgroep voor Joods-Christelijke Betrekkingen. Sprekers Inleiding Bijbelse Profeten, ds. Piet van Midden Profetische teksten, 1 Samuël, Talmoedstudie, rabbijn Tzvi Marx Film ‘Kaddish für einen Freund’ Video van Susannah Heschel, The Prophetic Life of Abraham Joshua Heschel Profetische stemmen in de literatuur, drs. Kees Kok Ter plekke is overnachting met vol pension gebruikelijk. Prijs conferentie en overnachting vanaf 130 euro (studenten vanaf 80 euro). Indien gewenst kunt U ook voor een enkele dag inschrijven. Heb je interesse? Voor informatie of aanmelding https://forms.gle/c6zhubEY5z7dsXmF8 of neem contact op met de secretaris Kerk en Israël Zuid, telefoon +31 (0)623730210 of secretariaatkerkenisraelzuid@gmail.com